Glazbeno ljetovanje

Ljetni seminari pjevanja u Orebiću

favorite_outline

17.07. – 23.07.2022.

favorite_outline

07.08. – 13.08.2022.

perm_identity

Vodi: Baldo Mikulić, prof.

Baldo Mikulić

Profesor

Horvatovac 92, 10 000 Zagreb
tel: +38591-1714-322,
info@orpheus.hr

Informacije i rezervacije:

Name *
person
Fill out this field
Email *
email
Fill out this field
Phone *
phone
Fill out this field
Text *
create
Fill out this field

Kako doputovati

Autobusom

Orebić je u tijeku glavne turističke sezone više puta dnevno povezan autobusnim linijama s važnijim središtima: Dubrovnikom, Splitom, Zagrebom, Beogradom i Sarajevom.
Autobusni kolodvor Zagreb – www.akz.hr
Autotrans Rijeka – www.autotrans.hr
Libertas Dubrovnik – www.libertasdubrovnik.hr
Glavna autobusna stanica Beograd – www.bas.rs

Autom

Dolazite li Jadranskom magistralom iz smjera Dubrovnika, do Orebića stižete preko Stona. Kod Stona se uključite na Pelješku cestu kojom nakon 60 km dolazite do Orebića.
Dolazite li iz smjera Splita, također Jadranskom magistralom, preko Makarske ili Ploča stižete do Stona te dalje Pelješkom cestom do Orebića. Možete skratiti putovanje automobilom pa se ukrcati na trajekt u Pločama koji je za sat vremena u Trpnju, a vi ste potom za 20 minuta u Orebiću.
Hrvatski Autoklub – www.hak.hr

Brodom

Brza brodska dužobalna linija koja povezuje Rijeku, Split i Dubrovnik svakodnevno pristaje u Korčuli tijekom ljetnih mjeseci. Iskrcavši se u Korčuli, do Orebića imate mogućnost dolaska trajektom ili putničkom brodicom. Za petnaestak minuta doći ćete na odredište. Katamaranska linija Split-Korčula u ljetnim mjesecima svakodnevno najbrže povezuje Split s Korčulom. Do Orebića se dolazi putničkom brodicom koja polazi nedugo po dolasku katamarana u Korčulu.
Jadrolinija – www.jadrolinija.hr
Mediteranska plovidba – www.medplov.hr

Avionom

Dolazite li iz većih europskih gradova, zračna luka u Dubrovniku ( u Čilipima) omogućuje Vam da vrlo brzo stignete do Orebića. Po dolasku u zračnu luku postoji mogućnost transfera do dubrovačkog autobusnog kolodvora pa dalje autobusom do Orebića. Također je moguće unajmiti automobil.
Croatia Airlines – www.croatiaairlines.hr

Ljetni  seminari  pjevanja u Orebiću

Tjedni seminari pjevanja po metodi Škole za otkrivanje glasa  održat će se u Orebiću na poluotoku Pelješcu, 17. -23. 07.2022. te 07. – 13.08. 2022. Seminari traju punih sedam dana. Rad će se odvijati dva puta dnevno: 10 – 12 i 14 – 16 sati. Tjedni rad uglavnom je usredotočen na vježbe pjevanja po metodi Škole za otkrivanje glasa i na pjevanje jednoglasnih i višeglasnih pjesama.

Dužina seminara omogućava da se ide dublje u stvaranje instrumenta od sebe samih, da se vlastiti glas bolje upozna kao i način na koji bi se glas mogao lakše i bolje koristiti. Pažnja se također pridaje slušanju drugih u grupi.

Seminar se održava u zgradi Općine na obali u centru Orebića.

Cijena je 2250 kuna po polazniku. U cijenu je uključen i jedan individualni sat. Za prijavu potrebno je uplatiti kotizaciju (do 15. 06. 2021.) od 750 kuna na račun (s naznakom: „za ljetni seminar“):

HR7623400091140185652, pri Privrednoj banci Zagreb.

Smještaj je moguće naći u Orebiću, Mokalu (5 km od Orebića), u kampu ili apartmanu, kao i u okolnim mjestima (Viganj, Kućište, Postup).

Orebić
Gradić Orebić s više od 2500 stanovnika, nalazi se na južnoj obali poluotoka Pelješca, okrenut Korčuli, u podnožju brda Sv. Ilija (961m). Slikovit gradić, kolijevka pomorskih kapetana i mornara čija se bogata tradicija čuva u Pomorskome muzeju, Orebić pruža svojim gostima, netaknutu prirodu stoljetnih borova, čempresa (poznata «čempresada» šuma piramidalnog čempresa i alpskog bora na padini uz more ispod franjevačkog samostana Velike Gospe), maslina, badema, agava i cvijeća.

Što posjetiti:
Pomorski muzej, Franjevački samostan, brdo Sv. Ilija, Korčula, Mljet, Dubrovnik, Međugorje.

Pelješka vina
Posjetiti drugi po veličini hrvatski poluotok, a ne vidjeti pelješke vinograde i nepcima ne priuštiti zadovoljstvo kušanja vrhunskih vina, jednostavno je nemoguće. Škrta zemlja i mukotrpan rad vrijednih Pelješčana proizveli su glasovita vina koja su ime Pelješac učinila poznatim u svijetu: “Dingač”, “Postup”, “Plavac” i “Pelješac”. U pelješkim su vinima uživali Iliri, Grci, Rimljani, Slaveni. Car Franjo Josip, vrsni poznavalac dobre kapljice, na svojoj vinskoj karti zlatnim je slovima upisao dalmatinsko vino s područja Dingač. Bivši presjednik SAD-a častio se crnim vino s ovih područja. Pridružite se i Vi pelješkim vinoljupcima.

Mokalo
Pitoreskno selo Mokalo predstavlja  idealno mjesto za odmor. Osim apartmana i kampova u Mokalu ćete naći restoran s dalmatinskim specijalitetima, bar na plaži, ronilački centar te predivnu plažu, kristalno čisto more, stoljetnu borovu šumu, pjev cvrčaka. Kušate li i čašu domaćeg vina, odmor će Vam ostati u trajnom sjećanju. Baldo.hr

keyboard_arrow_up